dento shito-ryu nederland
dento shito-ryu international

Karate-do Bond Nederland

 

kbn De NOC*NSF erkende karatebond in Nederland is de Karate-do Bond Nederland (KBN). Veel karatescholen en -stijlen zijn verenigd binnen de KBN. Deze bond is ook de erkende Nederlandse karatebond voor de EKF (Europese Karate Federatie) en de WKF (Wereld Karate Federatie).

Naast de vele wedstrijden voor onze sportieve karateka's organiseert de KBN onder meer landelijke danexamens en opleidingen. Meer informatie van de Karate-do Bond Nederland is te vinden op: https://www.kbn.nl

 

 

Dento Shito-ryu in de KBN

 

dento shito-ryu Joost Franken sensei heeft in het verleden een opzet gemaakt voor het KBN danexamenprogramma Dento Shito-ryu. Deze is verder verfijnd en geoptimaliseerd in samenspraak met de leraren van onze scholen. Dit programma is door Joost Franken sensei - als stijlvertegenwoordiger en erkend leraar binnen KBN - ingediend en is vervolgens goedgekeurd. Het Dento Shito-ryu is daarmee een erkende stijl binnen de Karate-do Bond Nederland met een officieel danexamenprogramma. Het huidige examenprogramma vind je hier.

 

 

Erkenning leraren

 

Een andere belangrijke functie van de KBN is dat zij NOC*NSF/ASK (Academie voor Sportkader) gecertificeerd zijn voor de leraren opleidingen! Verschillende sensei uit onze stijlgroep hebben de leraren opleidingen van de KBN op diverse niveaus afgerond. Binnen de Dento Shito-ryu stijlgroep streven we ook naar goed opgeleide leraren; zowel in de stijlprincipes en -kenmerken van het Dento Shito-ryu als in het leraarschap/coaching.