dento shito-ryu nederland
dento shito-ryu international

Dento Shito-ryu International

 

Op verzoek van Mabuni Kenei Soke is de Kokusai Dento Shito-ryu opgericht (Dento Shito-ryu International). Dento betekent "in de lijn van" en verwijst naar de traditionele school van het Shito-ryu Karate-do volgens Mabuni Kenwa Soke. Technisch verantwoordelijke is Nakahashi Hidétoshi Kyoshi. Sinds 1978 is hij zeer actief in de verspreiding en het behoud van het Shito-ryu Karate-do in Europa.

Jaarlijks wordt begin augustus een grote internationale stage georganiseerd in Corsica. Tijdens deze stage worden onder meer de basis-elementen uit het Shito-ryu curriculum behandeld, alsmede het erfgoed of de specifieke kenmerken uit het "Mabuni"-curriculum. Tevens komt een diversiteit langs aan kata (vorm) en bunkai (applicaties) en er worden daangraadpresentaties gehouden.

Nakahashi 1996Nakahashi 2016 Praktisch alle aangesloten landen organiseren jaarlijks een stage onder leiding van een senior uit het Dento Shito-ryu Karate-do. In Nederland wordt deze meestal begin april gehouden en is open voor alle geïnteresseerde karateka, ongeacht graad of stijl.

Meer informatie over Dento Shito-ryu International is te vinden op http://www.dento-shitoryu.org