dento shito-ryu nederland
dento shito-ryu international

Stichting Dento Mabuni Shito-ryu Karate-do Nederland

 

De Stichting Dento Mabuni Shito-ryu Karate-do Nederland is in 2013 door een aantal enthousiaste leraren opgericht ter behoud en promotie van het Shito-ryu karate-do in de lijn van Mabuni Kenwa Soke en diens oudste zoon Mabuni Kenei Soke. Het huidige bestuur bestaat uit de volgende personen:

 

leraren Vanuit deze Stichting worden er verschillende activiteiten georganiseerd ter behoud en promotie van het Dento Mabuni Shito-ryu Karate-do. Denk hierbij aan stijltoernooien, examentrainingen, kata-trainingen, maar ook grotere stages als de "Dento-dag" en de jaarlijkse grote stage o.l.v. een internationale stijlvertegenwoordiger. Naast de organisatie van deze activiteiten houden we ook leraren bijeenkomsten om bijvoorbeeld bij te scholen of om de exameneisen te evalueren en bij te stellen.

In de praktijk wordt het vertegenwoordigen van het Dento Mabuni Shito-ryu Karate-do in Nederland gezamelijk - met alle karateleraren van onze aangesloten scholen - gedragen. Dit is mogelijk door het open en transparante karakter van onze organisatie en het besef voor eigen verantwoordelijkheid vanuit de diverse leraren.

 

 

Aansluiten bij Dento Mabuni Shito-ryu Nederland

 

Karatescholen welke Dento Mabuni Shito-ryu (willen) onderrichten kunnen deelnemer zijn in de Stichting. Voor deze karatescholen geldt de voorwaarde dat zij het klassieke erfgoed van het Budokarate zoals onderwezen in de lijn van Soke Mabuni uitdragen. Mocht je als school interesse hebben in aansluiting bij Dento Mabuni Shito-ryu Nederland kun je het best ons een bericht sturen via de menu-optie Contact

Shito-ryu karatescholen welke worden opgenomen als deelnemer in de Stichting worden automatisch aangesloten bij Dento Shito-ryu International. De aangesloten school zal dan tevens worden vermeld in de lijst met scholen van deze organisatie.

Individuele karateka's - die Dento Mabuni Shito-ryu beoefenen binnen een deelnemende school - kunnen zich aansluiten bij deze Stichting. Zij worden dan automatisch lid van Dento Shito-ryu International, wat zowel bij nationale als internationale activiteiten veelal recht op korting bij deelname geeft. Informatie over individuele aansluiting kun je verkrijgen via jouw leraar van een deelnemende school. De deelnemende scholen vind je onder de menu-optie Links

Wil je je als bedrijf/organisatie of individu de Stichting Dento Mabuni Shito-ryu Karate-do een warm hart toedragen middels een bijdrage, neem dan even contact op en informeer naar de mogelijkheden.